Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RULON Z SZYNKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 150 gram
grzyby marynowane 20 gram
jajko 1 sztuka
ogórek kwaszony 30 gram
cebula 1 sztuka
szynka konserwowa 4 plastry
wino białe wytrawne 50 ml
sardynki 30 gram
bulion 3/4 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 gram
koncentrat pomidorowy 10 gram
pomidor 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RULON Z SZYNKI

Obrane ogórki razem z cebulą, grzybami drobno posiekać i połączyć ze zmielonym mięsem wołowym. Sardynki rozdrobnić, połączyć z żółtkiem i dodać do mięsa. Całość doprawić solą, pieprzem i musztardą do smaku. Następnie masę zawinąć w szynkę formując rulon. Ułożyć na półmisku. Bulion dokładnie wymieszać z białkiem i koncentratem pomidorowym. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę i białe wino. Razem chwilę pogotować, odstawić, przecedzić i pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretką zalać przygotowaną szynkę. Odstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak