Sposób przygotowania

Obrane ogórki razem z cebulą, grzybami drobno posiekać i połączyć ze zmielonym mięsem wołowym. Sardynki rozdrobnić, połączyć z żółtkiem i dodać do mięsa. Całość doprawić solą, pieprzem i musztardą do smaku. Następnie masę zawinąć w szynkę formując rulon. Ułożyć na półmisku. Bulion dokładnie wymieszać z białkiem i koncentratem pomidorowym. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę i białe wino. Razem chwilę pogotować, odstawić, przecedzić i pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretką zalać przygotowaną szynkę. Odstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !