Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jesienna z fasolą i makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
fasola 200 g
papryka czerwona 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
bulion 1,5 litra
parmezan starty
pomidory w puszce 500 ml
bazylia
makaron nitki 200 g
pieprz
bagietka
cebula czerwona 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jesienna z fasolą i makaronem

Białą fasolę moczyć przez noc w wodzie, następnie zagotować i gotować ok 30 minut.
W głębokim garnku podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę pokrojoną w wiórki, drobno posiekany czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso pokrojone w kostkę (golonka powinna być bez skóry).

Jak wszystko władnie się zarumieni to należy dodać pomidory z puszki (ja rozdrobniłam je blenderem przed dodaniem), fasolę i gorący bulion.

Zupę zagotować, przyprawić do smaku grubo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką w proszku.

Podawać z makaronem ugotowanym al dente, świeżo siekaną bazylią i świeżo startym parmezanem. Jako dodatek doskonale sprawdza się chrupiąca bagietka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.07.2012 05:46
dobra
agnieszka214 10.03.2011 18:56
smaczne
Misiek1 09.03.2011 14:58
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak