Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza na chrupiąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
wędzony boczek 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza na chrupiąco

Pierś przyprawiamy i dokładnie nacieramy,obkładamy plastrami boczku,wkładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy posiekana dymką,pieczemy około godz, w 180st.C. Co jakiś czas podlewamy gorącą wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 11.03.2011 23:21
mnam
Ewelina45 09.03.2011 15:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak