Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
olej 1 łyżka
sól
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szpinak mrożony siekany 1 opakowanie
ser żółty 20 dag
szynka 20 dag
pieczarki 25 dag
czosnek 2 ząbki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Przygotowujemy placki jak na naleśniki: 5 jajek, dodajemy trochę wody, łyżkę oleju, sól, proszek do pieczenia. Ciasto ma być lejące, Wylewamy na patelnie teflonową bez tłuszczu. Szpinak odparowujemy gotując na małym ogniu. Dodajemy czosnek i śmietanę. Pieczarki na patelni podsmażamy w małych kawałeczkach. Na naleśnikach układamy szpinak szynka, pieczarki, ser i w trójkąty i smażymy. Można podać z sosem tatarskim lub tzatziki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak