Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg Bodeński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny 3 łyżki
masło 100 g
cebula 1 szt
grzyby 100 g
białe wino 100 ml
zioła 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg Bodeński

Rybę myjemy i suszymy. Kropimy sokiem z cytryny (trochę), solimy i obtaczamy w mące Wkładamy do naczynia żaroodpornego na sztorc (można je nałożyć np. na połowę cytryny lub ziemniak by się trzymały), polewamy wcześniej roztopionym masłem. Przykrywamy i pieczemy. Cebulę i grzyby drobno kroimy. Rybę po upieczeniu wyciągamy i zostawiamy pod przykrywką. Podgrzewamy wywar i smażymy w nim cebulę, grzyby dodajemy wino i gotujemy, dodajemy resztę soku z cytryny i zioła oraz 1 łyżkę mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak