Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokieciki szpinakowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 50 dag
ziemniaki 25 dag
paluszki cielęce kilka
jajko 2
żółty ser 2 łyżki
tymianek 1\\2 łyżeczki
mąka 3 łyżki
sezam 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: krokieciki szpinakowe

Ziemniaki gotujemy w skórce , szpinak oczyścić i krótko dusimy z kilkoma łyżkami wody potem odsączyć i zmiksować , gdy ziemniaki już się ugotują to przeciskamy je przez praskę , potem do ziemniaków dodajemy szpinak , starty ser, jajkiem , tymiankiem , sola pieprzem i z tej masy formujemy krokieciki podłużne a w środek wciskamy paluszka cielęcego wcale nie musi być cały tylko pół paluszka , potem obtaczamy je najpierw w mące potem w roztrzepanym jajku i bułce tartej z sezamem i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.01.2013 14:02
lubię je
babcia
babcia 02.01.2013 14:02
lubię je
Edyta38 10.06.2011 09:15
wypróbuję napewno!!!1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak