Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka szczawiowa z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szczawiu
marchewka
pietruszka
cebula
ziemniaki 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
sól
cukier
masło 1 łyżka
olej 1 łyka
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka szczawiowa z warzywami

Dusimy na masełku i oliwy marchewkę wraz z pietruszką , tylko 5 minut. Najlepiej przykryć pokrywką , zamieszać od czasu do czasu , potem dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulę i dusimy dalej tylko musimy uważać aby cebulka nam się nie przypaliła , potem jeszcze dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę wlać bulion i dusimy wszystko razem , dodajemy przyprawy pieprz ziarnisty zmielić i dodać . Gotujemy 10 minut . Następnie dodajemy opłukany i pokrojony szczaw chwilkę jeszcze zostawić na ogniu , wlewamy śmietankę , najlepiej jak będzie 30 % i natkę pietruszki . Odstawiamy. Tę zupę możemy już podawać od razu z jajkiem , albo całość zmiksować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak