Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z łopatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wołowa 1 kg
sól
pieprz
papryka 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pomidor 2 szt
bulion 200 ml
przecier pomidorowy 1 op
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z łopatki

mięso myjemy i suszymy. Kroimy na kwadratowe kawałeczki. Doprawiamy przyprawami. Cebulę szatkujemy, czosnek siekamy. Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w kostkę, paprykę także. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego i dobrze mieszamy. Polewamy bulionem, dodajemy przecier, można także tymianek dodać. Przykrywamy pokrywką i pieczemy aż mięso będzie gotowe. Można podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.04.2012 09:05
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak