Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1 kg
jaja 2 szt
marcxhew 100 g
kukurydza 50 g
cebula 1 szt
zioła 3 łyżki
sól
pieprz
olej 2 łyżki
bułka pełnoziarnista 2 szt
parmezan 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Ser i marchew ścieramy na tarku. Bułki namaczamy w wodzie. Bułki po odciśnięciu mieszamy z mięsem, serem, jajem, marchewką i kukurydzą Cebule szatkujemy i również dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy bochenek z mięsa jak chleb, posypujemy y ziołami i wkładamy do brytfanki. Pieczemy pod pokrywką aż mięso będzie kruche

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak