Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
olej 2 łyżki
rozmaryn 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
piwo 0,5 l
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym

Mięso myjemy i suszymy. Robimy pastę z soli, pieprzu, oleju, rozmarynu, tymianku, musztardy. Nacieramy mięso tą pastą iw kłądamy do brytfanki, na dno wlewając piwo, przykrywamy i pieczemy w piekarniku aż mięso będzie ładnie upieczone. Na koniec dolewamy piwa i zagęszczamy mąka, powstanie fajny sos do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.05.2012 10:14
pycha
ewelina/bunia 12.05.2011 20:08
smaczne pewnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak