Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka ze słoniną peklowana 2 kg
Goździki całe Prymat 15 szt
woda 50 ml
żółtko jajek 1 szt
musztarda 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z szynki

Słoninę na szynce poprzecinać w różne strony nie nacinając mięsa. Tam gdzie jest przecięte na krzyż powbijać goździki, związać mięso nicią kuchenną. Do brytfanki wlać wodę aby zakryć dno, włożyć mięso słoniną do góry, przykryć i gotować aż mięso będzie miękkie i dobrze upieczone (w piekarniku). Odciąć słoninę. Z reszty składników zrobić pastę, posmarować mięso pastą i ponownie piec w piekarniku bez przykrycia, aż pasta się pięknie przyrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak