Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga zapiekana z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 filety
jajko
mąka
czosnek 2 ząbki
oliwa
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny
por
pomidorki cherry
marchew 2

Przepis i sposób przygotowania na: Panga zapiekana z warzywami

Filety rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Skropić z obu stron sokiem z cytryny. Mąkę do panierki wymieszać z przyprawą do ryb (na oko). Płaty pangi panierować w rozmąconym jajku i mące. Na patelnię wylać oliwę z oliwek oraz rzucić 2 ząbki czosnku (nieobrane). Rybę smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu pod pokrywką, trzymać do nabrania koloru. W czasie smażenia skropić jeszcze raz sokiem z cytryny.
Marchewki zetrzeć na tarce (na dużych oczkach) zaś pora pokroić w krążki a pomidorki na połówki. Na spodzie naczynie żaroodpornego ułożyć porcję warzyw, następnie kawałki ryby. Przykryć resztą warzyw i posypać bazylią. Zapiec w 180 stopniach ok 15-20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 09.03.2011 11:08
Super pomysł na rybkę!
iziona 09.03.2011 08:26
Bardzo apetyczny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak