Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić z 6 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i zrobić z tego białą bezę. Do ubitych białek delikatnie wmieszać żółtka, przesianą mąkę z kisielem i proszkiem. Ciasto wylać do prostokątnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do 30 min w temp 180st, po upieczeniu ostudzić i przeciąć na dwa spody.
Ciasto nasączyć ponczem, spód posmarować kremem, ułożyć na kremie kawałki ananasa, przykryć drugim ciastem. Wierzch ciasta posypać rozkruszonymi bezami lub tylko cukrem pudrem.

Krem:
Ananasa odsączyć z soku i pokroić na mniejsze kawałki, sok z ananasa dopełnić do 2 szklanek płynu wodą. Na soku ananasowym ugotować budyń i ostudzić, masło utrzeć z cukrem i na koniec delikatnie ucierać z budyniem do uzyskania gładkiego kremu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam słodkości - super przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    fajne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Wygląda bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    apetyczne ciasto:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    apetyczne ciasto:D
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszne ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    ananasek rewelacja...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubię ananasowe smaczki (:

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !