Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone fenkuły

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 20 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt.
ocet jabłkowy
szałwia
rozmaryn
kwaśna śmietana 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki
fenkuł 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: duszone fenkuły

Fenkuły oczyść, przekrój na pół i ugotuj na bulionie z octem i zmiażdżonym czosnkiem, tak aby pozostały kruche. Wywar przyprawić resztą składników i polać warzywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 26.04.2012 08:44
a ja nawet nie wiem co to te fenkuły ? i gdzie je można kupić ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak