Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 800 g
fasola 80 g
koncentrat pomidorowy 100 g
cebula 150 g
majeranek do smaku
masło 80 g
mąka 150 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak z tuńczyka

Fasolę opłukać,ugotować w osolonej wodzie i odstawić,tuńczyka wyfiletować ,zdjąć skórę,pokroić w grubą kostkę ,osolić , obtoczyć w mące ,usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w kostkę,dodać do fasoli wraz z koncentratem pomidorowym,pieprzem i papryką,doprawić do smaku i zagotować,jeśli sos jest wodnisty ,dodać mąkę rozmieszaną w wodzie,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak