Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miruna 1 kg
pieczarki 300 g
masło 40 g
cebula 80 g
mąka 60 g
wino białe 100 g
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z pieczarkami

Rybę opłukać,wyfiletować,zdjąć skórę,pokroić na drobną kostkę,osolić,obtoczyć w mące,usmażyć na oleju,przygotowane pieczarki drobno pokroić ,cebulę obrać i pokroić w kostkę,posolić i razem z pieczarkami usmażyć na maśle ,dodać pieprz i dodać usmażoną mirunę,deikatnie wymieszać,podlać winem i wstawić na około 1o min do piekarnika ,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 09.03.2011 08:01
świetny przepis
patusia 08.03.2011 22:41
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak