Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po cygańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
ziemniaki 500 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 sztuki
tłuszcz 1 łyżki
śmietana 50 ml
ser żółty 500 g
natka pietruszki 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosneks 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po cygańsku

ziemniaki umyć obrac opłukać rozdrobnić zalać wywarem ugotować przetrzeć cebulę obrać opłukać pokroić w kostkę usmażyć dodać koncentratu chwile poddusić połączyć z przecierem i śmietaną zagotować następnie połączyć z startym serem i natką oraz przyprawami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak