Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos tradycyjny

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
marchewka 100 gram
pietruszka 50 gram
wędzony boczek 200 gram
kiełbasa krakowska 300 gram
cebula biała 1 szt
grzyby suszone 20 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
przecier pomidorowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos tradycyjny

Kapustę kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do gotującej się, słonej wody. Po 10 minutach dorzucam do niej pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gdy kapusta będzie prawie miękka odlewam z garnka trochę wody i duszę ją nadal pod pokrywką. Pod koniec duszenia dodaje do niej podsmażony na patelni boczek, kiełbasy i cebulkę. Dorzucam również lekko obgotowane suszone grzyby (prawdziwki).Wszystko doprawiam przyprawami Prymat: zielem angielskim, liściem laurowym, majerankiem, kminkiem, pieprzem i solą ziołową Na koniec dodaje przecier pomidorowy. Podaje z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.07.2012 08:32
b.lubimy bigos !
fictor123 16.05.2012 16:34
pyszny
Rybciia 17.03.2012 23:28
pycha
Maniek2 13.03.2012 18:11
lubię taki
caralajna 12.02.2012 13:06
dobrze przyprawiony :)
Emiliozo 01.01.2012 23:10
najlepszy
kate.500 23.09.2011 09:40
wyglada apetycznie
Halusia 05.09.2011 21:10
Super
joanna77 05.08.2011 10:40
mniam
ronald88 28.07.2011 11:18
super
ronald88 28.07.2011 11:18
super
Dorota59 27.06.2011 18:16
lubimy
Magdalena1110 21.06.2011 07:19
bardzo lubię
AgaS10 10.06.2011 06:15
ja robię troszkę inaczej ale twój też jest pewnie pyszny:)
Kuchareczekjeden 08.05.2011 14:15
pycha
kanu83 25.03.2011 16:21
uwielbiam
wiola333 12.03.2011 13:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak