Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miruna 1 kg
mąka 200 g
masło 40 g
mleko 300 g
olej 40 g
jajko 2 szt
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście

Mirunę wyfiletować,ściągnąć skórę,podzielić na porcje,przygotować ciasto z mąki,żółtek i mleka,osolić i dobrze wymieszać,ubić pianę z białek i dodać do ciasta,kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na oleju,po około 10 min polać stopionym masłem,podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak