Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z polewą czekoladową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 6 szt
cukier 1 szkl
margaryna 1 kost
cukier waniliowy
olej 6 łyżek
ocet 2 łyżki
olejek cytrynowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z polewą czekoladową

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając, stopniowo dodajemy margarynę.
Dodajemy obie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu i wystygnięciu, polewamy polewą czekoladową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2011 00:09
Pycha.
Mirosława5 20.03.2011 19:17
wygląda apetycznie:)
accee 14.03.2011 21:54
Dobra
matii6 09.03.2011 13:23
świetna taka bomba
aguus 09.03.2011 11:48
Pyszna musi być ta babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak