Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrobok duszony w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostrobok 800 g
margaryna 80 g
mąka 40 g
śmietana 200 g
koperek 2 łyżeczki
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrobok duszony w śmietanie

Ostroboka oczyścić,opłukać,osolić i oprószyć mąką,obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron,następnie włożyć rybę do rondelka,dodać szklankę rosołu z kostki i dusić około 15 min,pod koniec wlać śmietanę ,osolić i pogrzać,posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak