Sposób przygotowania

W szerokim garnuszku rozpuść masło, dorzuć pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Zmniejsz ogień i smaż ok. 20 min. często mieszaj. Wsyp cukier i smaż aż cebula stanie się złocista. Oprósz cebulę mąką, chwilę duś razem, potem powoli dolej bulionu, cały czas mieszając. Dopraw do smaku i gotuj 25 minut. Bagietkę przekrój na 4 części. Skrop odrobiną oliwy z oliwek, posmaruj czosnkiem, i podpiecz na rumiano. Następnie rozlej zupę do żaroodpornych miseczek, włóż grzanki i posyp wszystko startym żółtym serem.
Wstaw naczynie do gorącego piekarnika i zapiekaj 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !