Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcza 1 kg
sól - -
pieprz - -
masła lub margaryny 10 dag
natka piepruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po francusku

Leszcza posolić, posypać pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Folię aluminiową wysmarować grubo masłem, włożyć rybę i zawinąć, wstawić na 20 min do piekarnika. Wyjąć, ostudzić, zdjąć folię, wyłożyć na żaroodporny pólmisek, wstawić na 5 min do piekarnika. Posypać posiekaną natką pietruszki. Położyć kikla kawałków masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak