Sposób przygotowania

Każdą galaretkę rozpuścić w ok.400 ml przegotowanej gorącej wody, ostudzić.
Schłodzone mleko ubić mikserem na piankę, podzielić na 4 części.
Każdą z nich wymieszać z 1/2 szkl.galaretki w innym kolorze.
Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wylewać na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.
Po wylaniu każdej warstwy tortownicę wstawić do lodówki na 15 minut.
Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron, zalać galaretką, wstawić do lodówki na godzinę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry deser.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Na pewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !