Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filrty po lwowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z halibuta 600 g
szczypiorek 80 g
mąka 200 g
jajko 2 szt
mąka 250 g
olej 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filrty po lwowsku

Filety opłukać,pokroić w kostkę,osolić,posypać pieprzem,paprykę sparzyć,oczyścić i pokroić w kostkę,szczypiorek posiekać,z mąki,mleka i jajek zrobić gęste ciasto,do ciasta dodać pokrojoną paprykę i szczypiorek,posolić i wymieszać z pokrojoną drobno rybą,smażyć na oleju w formie racuszków nakładanyćh łyżką,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak