Sposób przygotowania

Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 i ½ szklanki gorącej wody. Dokładnie wymieszać i ostudzić. Lekko tężejącą galaretkę ubić mikserem na puszystą piankę.

Gotową piankę rozlać do wysokich szklanek lub pucharków. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem udekorować żelkami. Z podanych składników wyjdzie 5 wysokich szklanek po 250-300 ml. Powstała pianka jest lekka, puszysta i delikatna.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak lekki to ja poproszę....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    za zelkami nie przepadam, ale moj hcłopak by chetnie zjadł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny deserek :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !