Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto wyrobić gładką kulę i odstawić ją do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wycinać kółka(takie aby zmieściły się w formie do tartadelek). Każdą z foremek opryskać olejem w sprayu. Przygotowane ciasto umieścić w piekarniku i piec około 15 minut w 220 C. W tym czasie przygotować nadzienie: cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni rozgrzanej z małą ilością oleju. Jajka wymiesząć ze śmietaną i przyprawami. Przygotowane tartadelki napełniąć szynką, cebulą,serem, i ponownie szynką, cebulą i serem. Na sam wierzch wylać masę śmietanowo-jajeczną. Piec w 210 C około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło. Przed podaniem udekorować pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !