Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amaretti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2 szt.
cukier puder 180 gram
migdały drobno zmielone 200 gram
krople ekstraktu migd. kilka kropel
cukier puder 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Amaretti

Wymieszac migdały i cukier, dodawać po jednym białku (ew. również ekstrakt migdałowy), dobrze wymieszać. Ciasto musi być dosyć zwarte. Jeśli jest zbyt luźne, dodać łyżkę lub dwie zmielonych migdałów. Formować małe kulki stożki, obtaczać je w cukrze pudrze i układać na balsze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 150 stopni przez około 18 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 10.09.2011 12:39
oooo świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak