Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę,dodać 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru pudru,2 łyżki kakao,dodać pokruszone herbatniki.Masę dobrze wymieszać,wyłożyć ciepłą na papier do pieczenia i uformować prostokąt.Schłodzić w lodówce.
MASA KOKOSOWA: 3/4 kostki masła zmiksować z 1/2szklanki cukru pudru,dodać kieliszek spirytusu(nie koniecznie) dodać kokos i wymieszać.Wyłożyć na ciemną masę i zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub roztopioną białą czekoladą

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawe ! tak rolady nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczniutka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    coś dla mnie pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !