Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada KOKOSOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
masło 3/4 kostki
cukier puder 1 szkl
kakao 2 łyżki
woda 1/2 szkl
kokos 200 gram
kieliszek spirytusu
herbatniki 320 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada KOKOSOWA

W garnku zagotować wodę,dodać 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru pudru,2 łyżki kakao,dodać pokruszone herbatniki.Masę dobrze wymieszać,wyłożyć ciepłą na papier do pieczenia i uformować prostokąt.Schłodzić w lodówce.
MASA KOKOSOWA: 3/4 kostki masła zmiksować z 1/2szklanki cukru pudru,dodać kieliszek spirytusu(nie koniecznie) dodać kokos i wymieszać.Wyłożyć na ciemną masę i zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub roztopioną białą czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.04.2013 11:33
coś dla mnie pyszne ciasto
Motorek 15.07.2012 11:10
smaczna
Seba 22.12.2011 10:35
smaczna
motomaniak 02.10.2011 18:04
pyszna
Justa32 07.08.2011 19:13
smaczniutka
smakoszek 02.08.2011 18:31
na pewno pyszna
IZABELA29 11.04.2011 09:28
pysznie
Krystyna32 12.03.2011 06:34
extra
ben-ka 09.03.2011 10:12
A to ciekawe ! tak rolady nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak