Sposób przygotowania

Arbuz pokroić w kostkę lub słupki albo wyciąć z niego kulki.Kawałki arbuza przesypać w rondlu cukrem żelującym,przykryć i odstawić na 24 godziny.Następnie dodać sok z dwóch cytryn,doprowadzić masę do wrzenia i gotować na dużym ogniu około 4 minut,delikatnie mieszając.Pod koniec gotowania wlać likier i wymieszać.Gorącą konfiturę przełożyć do wyprażonych słoików.Słoiki starannie zakręcić,odwrócić do góry dnem i pozostawić konfiturę do ostygnięcia.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny pomysł :) podoba mi się :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z arbuza...pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !