Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek ŚLĄSKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 300 gram
kiełbas 100 gram
cebula 1 szt
grzybki suszone 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 ziarnka
pieprz do smaku
sól do smaku
ziemniaki w kostkę 4 szt
zakwas na żurek 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek ŚLĄSKI

Ugotować wywar mięsny z żeberek dodać przyprawy i suszone grzybki.Miękkie mięsko wyjąć pokroić i dodać do wywaru.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Jak będą miękkie wlać żur,wymieszać i dodać przesmażoną kiełbasę wraz z cebulką.Podając dodać ugotowane i pokrojone w cząstki jajka.Można ugotować wersję żurku bez ziemniaków i podawać z ziemniakami pirre utłuczonymi z przesmażonym boczkiem.Obie wersje pyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 13.12.2013 15:15
smaczny żurek lubię z dodatkiem wędzonych żeberek
teresa18 28.04.2013 22:06
bardzo lubię
Dorian 08.10.2012 15:31
pycha
Krystyna32 25.09.2012 09:01
extra
Wacław 24.11.2011 16:44
ja tez uwielbiam żurek,pycha !
Wafelek2601 29.09.2011 18:43
uwielbiam żurek
Justa32 07.08.2011 19:12
bardzo dobry
smakoszek 09.07.2011 22:02
fajny
alaaa 20.05.2011 15:17
bardzo lubię
misia53 19.04.2011 23:23
U mnie żurek ma powodzenie
misia53 19.04.2011 23:22
U mnie żurek ma powodzenie
ben-ka 09.04.2011 21:24
zbliżaja się święta więc żurek do wykorzystania:)
FAFIK 05.04.2011 06:53
Żurek jest the best
ajres 09.03.2011 20:16
super
ben-ka 09.03.2011 10:11
Ja żurek gotuję bez ziemniaków:)
Emilia22 08.03.2011 16:13
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak