Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korki z matiesów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów matiesów 25-30 dag
śliwek świeżych lub suszonych kilka
por 1 mały
czystej wódki 1/2 łyżeczki
majonezu 2 łyżki
cytryny 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Korki z matiesów

Filety moczyć w wodzie 2-3 godziny, następnie opłukać i osuszyć. Świeże śliwki umyć, pokroić wzdłuż na pół, usunać pestki. Śliwki suszone bez pestek namoczyć w wodzie z wódką. Por oczyścić, umyć i pokroić w pierścionki. Śliwki owinąć filetami i spiąć wykałaczką. Korki ułożyć na pólmisku, udekorować porem i polać majonezem, poprzekładać plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 17.03.2011 12:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak