Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 2
jaja 4
cukier kryształ 5 łyżeczek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: deser cytrynowy

Cytryny sparzyć i zetrzeć z nich skórkę. Wycisnąć sok i dodać do niego żelatynę.
Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę ze szczyptą soli.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę z sokiem, dokładnie wymieszać. Następnie delikatnie wmieszać do masy pianę z białek.
Masę nałożyć do pucharków i schłodzić w lodówce do stężenia.
Udekorować bitą śmietaną i owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.03.2013 20:42
pyszny i zdrowy
gacopierz23 14.02.2013 21:15
zdrowy deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak