Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 50 g
mleko 1 szklanka
cukier 100 g
jajko 2 szt
sól 0,5 łyżeczki
drożdże 1 łyżka
Nadzienie:
budyń waniliowy 1 szt
mleko 400 ml
żółtko jajek 1 szt
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z budyniem

Do letniego mleka dodaj masło,łyżkę cukru i sól,drożdże.Wymieszaj.Dodaj resztę cukru,ubite jajka i mąkę.Wyrób ciasto,odstaw na godzinę.Z ciasta uformuj 12 kulek,odstaw na pół godziny.Usmaż w głębokim oleju.Na nadzienie ugotuj budyń z mlekiem i mąką,ciepły wymieszaj z żółtkiem,podgrzej,ale nie gotuj.Nadzienie nałóż do szprycki cukierniczej,po porcji wciśnij do pączków.Polukruj lub posyp cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 09.09.2011 10:18
smaczne,uwielbiam
Teresa19 26.08.2011 00:09
lubię takie pączki
IKrakowianka 23.08.2011 23:03
przepyszne :)
Krystyna32 17.07.2011 11:51
pycha
Iwona45 06.07.2011 16:29
pychotka
Ania67 14.05.2011 07:57
przepadam za takimi
pacpaw 25.03.2011 20:20
rozpustne :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak