Sposób przygotowania

Do letniego mleka dodaj masło,łyżkę cukru i sól,drożdże.Wymieszaj.Dodaj resztę cukru,ubite jajka i mąkę.Wyrób ciasto,odstaw na godzinę.Z ciasta uformuj 12 kulek,odstaw na pół godziny.Usmaż w głębokim oleju.Na nadzienie ugotuj budyń z mlekiem i mąką,ciepły wymieszaj z żółtkiem,podgrzej,ale nie gotuj.Nadzienie nałóż do szprycki cukierniczej,po porcji wciśnij do pączków.Polukruj lub posyp cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rozpustne :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    przepadam za takimi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    lubię takie pączki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne,uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !