Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki. Szpinak oczyść, umyj i osusz. Cebule i czosnek drobno posiekaj.
Na lekko rozgrzanym maśle zeszklij połowę cebuli oraz czosnek, dodaj szpinak i dopraw go solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj, chwilę smaż, lekko przestudź.
Mielone mięso połącz z resztą cebuli i roztrzepanym jajkiem, dopraw solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem. Następnie układaj warstwami mięso, ziemniaki i szpinak, ułóż paski sera. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 40-50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !