Sposób przygotowania

Ciasto pozostaw w temperaturze pokojowej, by rozmarzło. Filet opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, odstaw na 30 minut. Posmaruj olejem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 200 stopni i piecz 30 minut, polewając wytwarzającym się sosem. wyjmij z piekarnika, ostudź.
Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, przesmaż, podduś, przypraw. Wystudź, wymieszaj z 1 jajkiem. Ciasto lekko rozwałkuj. Posmaruj grzybowym farszem, połóż na nim mięso. Zawiń i dokładnie zlep brzegi posmarowane białkiem. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz ok. 25 minut w temp. 220 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe wykonanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !