Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet indyczy w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
olej 2 łyżki
pieczarki 50 dag
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyżki
jajko 2 szt.
sól
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: filet indyczy w cieście

Ciasto pozostaw w temperaturze pokojowej, by rozmarzło. Filet opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, odstaw na 30 minut. Posmaruj olejem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 200 stopni i piecz 30 minut, polewając wytwarzającym się sosem. wyjmij z piekarnika, ostudź.
Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, przesmaż, podduś, przypraw. Wystudź, wymieszaj z 1 jajkiem. Ciasto lekko rozwałkuj. Posmaruj grzybowym farszem, połóż na nim mięso. Zawiń i dokładnie zlep brzegi posmarowane białkiem. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz ok. 25 minut w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 08.12.2011 15:50
super
teresa18 08.03.2011 19:13
ciekawe wykonanie
Olaa 08.03.2011 17:44
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak