Sposób przygotowania

Filety oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i odrobiną tymianku. Odstaw na 30 minut. Na patelni rozpuść masło, połóż na nim filety skórą do dołu. i smaż ok. 5 minut, by się przyrumieniły. Potem obróć je na drugą stronę i smaż jeszcze 2-3 minuty.
Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Podlej bulionem podgrzanym z piwem. Piecz ok. godziny w temp. 200 stopni.
Marchewkę umyj, obierz, pokrój w słupki. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj pieczarki i marchewkę, chwilę przesmaż. Warzywa skrop wodą, duś pod przykryciem ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pokrojonym w plastry filetem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jedyna gęsina jaką jadłem to pasztet :o)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajny sposób na gęś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !