Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona kiełbasa z jajecznicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska dowolna ilość
jajko dowolna ilość
sól, pieprz do smaku
majeranek do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona kiełbasa z jajecznicą

Kiełbasę pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Na rozgrzaną patelnię wrzucić kiełbasę. Przyprawić solą, pieprzem, czoskiem, przyprawą uniwersalną i majerankiem do smaku. Smażyć, aż plasterki kiełbasy uzyskają złoty kolor.

Na tej samej patelni co smażyliśmy kiełbasę wbić jajka, przyprawić solą,majerankiem do smaku i przygotować jajecznicę.

Przygotowaną jajecznicę umieścić na smażonej kiełbasie i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak