Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z pieczarkami i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
pieczarki 300 g
ser gorgonzola 200 g
natka pietruszki pęczek
czosnek 5 zabków

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z pieczarkami i gorgonzolą

Polędwiczki myjemy, osuszamy i kroimy skośnie na plasterki o grubości 1,5cm.Lekko solimy.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.Natkę pietruszki siekamy i mieszamy z pieczarkami.Mięso obsmażamy z obu stron i układamy w żaroodpornym naczyniu nasmarowanym masłem. Na każdym plasterku mięsa układamy trochę pieczarek z pietruszką a wierzch oprószamy pokruszonym serem gorgonzola.Zapiekamy 20 min w temperaturze 220 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak