Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki zapiekane do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
smietana 18% 1 szkl
jajko 2 szt
ser żółty 20 dag
przyprawa do dań z ziemniaków 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki zapiekane do mięsa

Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki.Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10-12minut.Odcedzić.Naczynie żaroodpor4ne posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku i masłem,wyłożyć ziemniaki i polać sosem:śmietanę roztrzepać z jajkami,dodać sól,kminek,przyprawę do ziemniaków.Całość posypać tartym serem i piec do zrumienienia,ok.30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak