Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słomki ziemniaczane z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
mięso gotowane 20 dag
cebula 1 szt
mąka 2 łyżeczki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
wywar mięsny 2 szkl
sól do smaku
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: słomki ziemniaczane z mięsem

Surowe obrane ziemniaki pokroić w słomki,zmieszać z posiekanym gotowanym mięsem i przesmażoną cebulą.Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego,wysmarowanego masłem,wyrównać,posypać mąką i zalać wywarem mięsnym,posypać tartą bułką i serem.Zapiec i przed podaniem polać roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak