Sposób przygotowania

zeby prazynki sie udaly to koniecznie ziemniaki trzeba ugotowac w lupinach dzien wczesniej,
nastepnie obrac i utrzec na tarce na niezbyt cienkie wiorki,
wymieszac z sola i piperzem oraz z starta cebula
na malej patelni roztopic lub nagrzac tluszcz
brac male ilosci masy ziemniacznej i przyciskac mocno do dna patelni
zakryc pokrywka i smazyc na srednim ogniu ok. 5 min
patelnie odwrocic do gory dnem i wylozyc prazynki na pokrywke
ponownie wlozyc troche tluszczu
zsunac prazynki z pokrywki i smazyc pod przykryciem z drugiej strony

uwaga nie dawac na patelnie duzo tluszczu bo przy odwracaniu patelni mocno sie popazycie

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dzieki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się smaczna przekąska:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    polecam do wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !