Sposób przygotowania

pszenicę,opłukać namoczyć na noc,gotować do miękkości,odcedzić.Mak sparzyć wrzącą wodą i trzymać na ogniu tak długo aż da się rozetrzeć w palcach.Odcedzić na gęstym sitku,osączyć ,zemleć.dodać posiekane bakalie,cukier miód do smaku oraz śmietankę wymieszać z pszenicą.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sama nigdy nie robiłam ale jadłam kiedyś bardzo mi smakowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ja też znam ale nigdy sama nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też nie robiłem
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    robię podobnie, bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kutia jest dobra bo słodka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wszystko dobre co słodkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    na wigilie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    na święta jak znalazł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !