Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zarzucajka ze słoniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
słonina 100 g
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 1 z sokiem

Przepis i sposób przygotowania na: zarzucajka ze słoniną

Ziemniaki umyć,obrać,pokrajać w kostkę,zalać wrzątkiem,osolić,dodać listek laurowy,ugotować do miękkości.Połowę ugotowanych ziemniaków wyjąć,utłuc lub przetrzeć przez sito i włożyć z powrotem do zupy.Kwaszoną kapustę drobno pokroić i razem z sokiem zagotować z zupą.Słoninę pokroić,zesmażyć na skwarki,na wytopionym tłuszczu poddusić posiekaną cebulkę.Dodać do zupy i zagotować.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak