Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki indycze.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki indycze 0,5 kg
marchew 2 szt.
koncentrat pomidorowy
majeranek
pieprz
kostka rosołowa 1 szt.
sól
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki indycze.

Żołądki gotujemy w osolonej wodzie wraz z marchewką. Gdy będą miękkie wyjąć z wywaru i pokroić w paski, a marchew zetrzeć na tarce. Dodać do wywaru i gotować z przyprawami i koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.09.2012 15:02
świetne
Wacław 04.09.2011 12:39
takich flaczkow jeszcze nie jadłem
traktorek 25.05.2011 15:32
pyszne wolę drobiowe niż wołowe
Ewa111 12.04.2011 14:03
świetne ,próbowałam kiedyś kupić żołądki indycze ale nigdzie ich nie było
Ewa111 12.04.2011 14:03
świetne ,próbowałam kiedyś kupić żołądki indycze ale nigdzie ich nie było

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak