Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z pulpecikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
wywar mięsny 2 l
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wołowe 30 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 szt
natka szczypiorku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z pulpecikami

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,włożyć do gotującego się wywaru i zagotować.Dołożyć pokrajaną i obsmażoną na maśle marchew,pietruszkę i cebulę.Gotować 5-7minut.Z mięsa,posiekanej i podsmażonej cebuli,jajka i przypraw uformować małe kulki,włożyć je do zupy i gotować 15minut.Gotową zupę posypać natką i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak