Sposób przygotowania

Robimy sos: rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę gotujemy. Ściągamy z ognia i wlewamy mleko, gotujemy aż się ono zagotuje i ściągamy z ognia dodajemy jajko i mocno mieszamy. Boczek rozdrabniamy na malutkie kawałeczki, można blenderem. Ziemniaki kroimy w plastry. I w naczyniu żaroodpornym układamy warstwy ziemniaki, boczek, sos, ziemniaki, boczek, sos, na górę ziemniaki sos i ser tarty. Zapiekamy aż ziemniaki będą miękkie około 45 minut w 180-200 stopniach

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !