Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 17 dag
kukurydza 20 dag
posiekana zielenina 1 łyżeczka
keczup 2 łyżeczki
sól do smaku
fasola 15 dag
babeczki kruche 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z tuńczykiem

Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i zostawić do odcieknięcia. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić przy użyciu widelca i wymieszać z kukurydzą, fasolą, posiekaną zieleniną i keczupem. Mieszankę doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie napełniać ją gotowe kruche babeczki.
Przygotować bezpośrednio przed podaniem, ponieważ babeczki będą nasiąkały i staną się mało apetyczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.02.2014 11:55
Bardzo ciekawa
IKrakowianka 01.04.2013 20:31
super pomysł
Iwusia 14.08.2010 11:34
bardzo dobre - robię podobnie :)
gosiek1 13.08.2010 09:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak