Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana na cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
cebula 50 dag
włoszczyzna 1 szt
masło 0.5 łyżki
śmietana 1 szkl
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana na cebuli

Ugotować wywar z warzyw lub rosół,odcedzić.Cebulę pokroićć,włożyć do garnka,lekko posolić i podgrzewać mieszając.po chwili dodać masło,poddusić,wlać litr wody lub rosołu.Gotować pod przykryciem.Obrane ziemniaki pokroić w słupki,dodać do zupy,ugotować do miękkości.Dodać śmietanę i całość zmiksować.Na talerzach posypać natką.Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak