Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 200 g
żółtko jajek 1 szt
budyń śmietankowy 2 szt
maliny świeże 0,5 kg
cukier puder 4 łyżki
masło 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z malinami

Wyrabiamy ciasto z masła, mąki, żółtka i cukru oraz śmietany. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy w niej ciasto, mocno dociskając brzegi. Nakłuwamy je widelcem i pieczemy w 170 stopniach aż będzie złote. Wyciągamy i studzimy. Budynie 2 robimy w mleku jak dla jednego aby był gęsty. Ucieramy masło i dodajemy do niego po łyżce budyń, po ostudzeniu. Masę wykładamy na tartę i posypujemy mnóstwem malin. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.12.2011 14:12
supet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak